søndag den 29. januar 2012

Feminisme kan både betyde den ene og det tredie

Har deltaget i en meget livlig debat på Torben Stenos Facebook-side om begrebet FEMINISME. Problemet med denne og andre diskussioner er, at man for det meste glemmer at definere begrebet, inden man kaster sig ud i debatten. Det er det jeg forsøger her:

På Wikipedia Feminisme (internet-leksikon) står der: "Feminismen er en intellektuel og politisk bevægelse der kæmper for kvinders økonomiske, sociale og politiske ligestilling med mænd." - Det er i hvert fald stort set alle etniske danske mænd kan tilslutte sig – og nærmest et banalt synspunkt. Og modstanderne befinder sig mest i de muslimske områder på Nørrebro, Vesterbro, Vollsmose og Gjellerup-Parken. Så alle danskere er på denne måde feminister.
Men så nævnes der i Wiki også RADIKAL FEMINISME: ”Troen på kønslig undertrykkelse ses i samfundet. Fallokrati menes at være skyld i denne undertrykkelse, måden at stoppe denne undertrykkelse må ske via revolution, da mænd naturlig er dominerende. For at kvinder kan opnå frihed må de derfor løsrive sig fra mændene.” - Den form for feminisme er det store flertal af både mænd og kvinder stærkt imod ...

Endelig er der den feminisme der hævder at der overhovedet ikke er nogle medfødte forskelle på M og K, bortset fra dem der skal være. Det er jo et synspunkt, der mangler enhver grund i virkeligheden – og var da også mere fremme i de hæslige 1970'ere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Glæder mig til eventuelle kommentarer fra dig. Du kan kommentere med henvisning til din hjemmeside, facebook-adresse eller andet. Du kan også kommentere anonymt og underskrive dig med synonym. Skriv til bjarnehosbo@gmail.com, hvis det ikke fungerer.